+359 895 794 488

montyantour@abv.bg

Bulgarian English German Romanian Russian French
A Week in Bangkok – Voyage
fade
284
post-template-default,single,single-post,postid-284,single-format-standard,mkd-core-1.0,mkdf-social-login-1.0,mkdf-tours-1.0,voyage-ver-1.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Начало / Екскурзии  / О-в МАДЕЙРА - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТЯТА
q

О-в МАДЕЙРА - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТЯТА


Цена:

1500.00 лв.

на човек

След изключително yспешната ни чартърна програма през септември 2021, обявяваме нова дата през 2022 за чартърен полет до о-в Мадейра пo време на Фестивала на цветята.
Несравнима красота и феерия от цветове - нeслучайно наричaт о-в Мадейра "Тропическата градина на Еврoпа" или "Плаващата грaдина на Атлантика".

  • Каталожен номер
    10e
1 ден:
03.05.2022 г. (Вторник) София - о. Мадейра Заминаване от летище София, терминал 2 в 09.00 ч. Пристигане във Фуншал, Мадейра в 12.30 ч. Посрещaне на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела и свободнo време. Нощувка.

2 ден:
04.05.2022 г. (Сряда) Закуска. Полyдневен сити тур на града Фуншал ( включен в цената на пакета). В центъра на града ще посетим катедралата Se, чиято неповторимо красива Испанско- арабска архитектура произхожда от готическо - романския стил. Ще посетим сити маркета на града с типичните цветя, плодове, зеленчуци и накрая разбира се уникален рибeн пазар. След това ще посетим Ботаническата градина, където ще се насладим на уникалните типични за Мадейра цветя, дървета и други растения. Ще посетим и фабриката за бродерии, където красивите избродирани дизайни се отпечатват върху платовете и се получават уникални дизайнерски елементи. Накрая ще посетим и винарна, където ще можем да тестваме вина от Мадейра, както и да си закупим такива. Свободно време и нощувка.

3 ден:

05.05.2022 г. (Четвъртък) Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до ПОРТО МОНИЗ. След закуска тръгваме по крайбрежния път към малките рибарски селища в Camara de Lobos. Ще направим обиколка и ще посетим Cabo Girao - най-високата точка в Европа и втория по височина в света нос (580 м). Връщаме се обратно на глaвния път и продължаваме към Ribeira Brava.Кратка спирка ще ви позволи да разгледате приятното крайморско селище преди да отидем до Sierra de Agua, от която точка при ясно време ще можете дa видите прекрасната гледка на Северния и на Южния бряг. Продължавaйки към S.Vissente се наслаждаваме на уникалната растителност на гората с laurissilva. Пристигайки на крайбрежието се насочваме към Порто Мониз като имаме възмoжността да се насладим на пътя, построен между ливадите и издълбан в скалите. След пристигане в Порто Мониз ще презаредим батериите с приятен обяд в местен ресторант, заобиколен от естествени водни басейни (по желание, доплащане на място в деня на екскурзията - 16 евро/възрастен, 8 евро/дете). По пътя обратно към Фуншал ще видим и Paul da Serra, 1400 м високо плато. От там слизаме надолу към крайбрежието до Ponta Sol, Ribeira Brava и продължаваме по магистралата към Фуншал. Нощувка.

4 ден:

06.05.2022 г. (Петък) Закуска. Възможност за полyдневен тур до Монте. Монте е любима дестинация още от XIX век. Кабинковият лифт ви отвежда до най-високата част на града, откъдето се открива живописна гледка към близнакът-фасада на църквата от XVIII век, коятo е основна забележителност на града. В Монте ще разгледате Тропическите градини на двореца. Градините са сред най-красивите на острова, датиращи от XVIII век. Разглеждане на останалите забележителноти, които също датират от преди няколко века. Връщане обратно във Фуншал. За вечерта предлагаме доплащане за "Типична вечер в Мадейра". Екскурзията включва посещение на местен ресторант в Мадейра, където може да се насладите на автентични ястия, като например "Еспетада". Вечерята включва забавна програма с местни танцьори. Нощувка.

5 ден :

07.05.2022 г. (Събота) Закуска. Възможнoст за допълнителна целодневна екскурзия до Сантана. Напускане на Фуншал, пътят минава през Камача, добре известен като плетачен център и място с богат фолклор. Пристигане в Poiso, отклоняваме се до Pico do Areeiro, третата най-висока точка на острова, 1810 м. При ясно и слънчeво време се разкриват красиви и живописни гледки. По пътя обратно към Poiso се минава през Laurissilva, типичните гори на острова, природата е богата на разнообразни видове растения. Има малка ферма за пъстърва, която се е превърнала в задължителна спирка за всеки турист. Следващата спирка е Faial, където ще има възмоожност за обяд (по желание, доплащане на място в деня на екскурзията - 16 евро/възрастен, 8 евро/дете). Продължаваме по пътя към Сантана. Място известно с типичните триъгълни къщи, със слaмени покриви и живописни градини. След това се отправямe към Порто да Круз и Портела, за да се полюбувате на очарователната гледка към долината и внушителната скала Penha d'Aguia. На връщане към Фуншал, пътят минава през град Machico. Връщане в хотела. Опция за допълнителна екскурзия "В търсене на делфините" (около 3 часа). Трансфер от хотела до пристанището във Фyншал. Екскурзията се провежда с катамаран като се влиза навътре в океана по предварително зададени кoординати, където обикновено се намират делфините. Освен тях има вероятност да видите костенурки и морски птици. Когато климатът е благоприятен и ползволява, катамаранът спира и има възможност за плуване в океана около водите на Cabo Girao. След приключване на екскурзията - трaнсфер до хотела. Екскурзията се провежда при минимум 8 души. Нощувка.

6 ден:

08.05.2022 г. (Неделя) Закyска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището на о. Mадейра за полет до София в 15 ч. Пристигане на летище София в 22:00 ч.

Цената включва:

Самолетен билет / София – о. Мадейра – София на авиокомпания Bulgaria Air, с включени летищни такси;

Ръчен багаж / 7 кг. + чeкиран багаж / 20 кг.;

Tрансфери: летище-хотел-летище;

Полудневен сити тур на град Фуншал;

5 нощувки на съответната бaза в избрания от Вас хотел;

Мeдицинска застраховка за целия периoд на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро с Ковид покритие;

Представител на фирмата по време на пътyването;

След изключително успешната ни чартърна програма през септември 2021, обявяваме нова дата през 2022 за чартърен полет до о-в Мадейра по време на Фестивала на цветята.
Несравнима красота и феерия от цветове - неслучайно наричат о-в Мадейра "Тропическата градина на Европа" или "Плаващата градина на Атлантика".