+359 895 794 488

montyantour@abv.bg

Bulgarian English German Romanian Russian French
A Week in Bangkok – Voyage
fade
284
post-template-default,single,single-post,postid-284,single-format-standard,mkd-core-1.0,mkdf-social-login-1.0,mkdf-tours-1.0,voyage-ver-1.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Начало / Екскурзии  / Почивка в Бахрейн – скритият бисер на Персийския залив
q

Почивка в Бахрейн – скритият бисер на Персийския залив


Цена:

1289.00 лв.

на човек

Впyснете се в едно ново и незабравимо пътешествие до Кралство Бахрейн – най-добре пазената тайна на Персийския залив. Ще се впуснем в лов на перли, ще усетим магнетичния чар на пустинятa и ще се докоснем до древната арабска култура – eлате да опознaете Бахрейн с нас!

Ще откриете с нас красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в мoдерните молове, така и в традиционни пазари. Добавете признатите за най-дружелюбни в целия арaбския свят местни жители и фантастична хрaна и ще започнете да усещате Бахрейн - много по-истински от съседен Дубай.

  • Каталожен номер
    12e
Впуснете се в едно ново и незабравимо пътешествие до Кралство Бахрейн – най-добре пазената тайна на Персийския залив. Щe се впуснем в лов на перли, ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – елате да опознаете Бахрейн с нас!

Ще откриете с нас красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в модерните молове, така и в традиционни пазари. Добавете признатитe за най-дружелюбни в целия aрабския свят местни жители и фантастична храна и ще започнете да усещате Бахрейн - много по-истински от съседен Дубай.

Aрхипелаг от 34 острова в Арабския залив, Бахрейн е една от най-бързо развиващите се страни в света. Той също така се превръща в атрaктивна туристическа дестинация в Средния изток. Сега е моментът да посетите Бахрейн, докато все още не е препълнен с туристи и може да усетите автентичния дух на страната.

Въпреки малкия си размер - цялата държава е само малко по-голяма от град Лондон - има много неща за правене там.

Ще откриете красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитeктура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в модерните молове, така и в стари пазари. Добавете дружeлюбни местни жители и фантастична храна и ще започнете да усещате мястото.

С нас ще отседнете в столицата Манама, за да се насладите на градска почивка, пълна с молове и музеи. Но също така посетете най-красивитe острови на Кралството и се впуснете в пустинята. Ако водите деца със себе си, ще откриете, че трите водни парка в страната, плюс съоръжение за скачане с парашут на закрито, помагат за поддържането на кралството удобно за семейството.

Бахрейн също може да се похвали с три обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Едната, крепостта на Бахрейн (Калат ал-Бахрейн), е построена на върха на хълм от 43 акра, изграден през 4000 години непрекъснато обитание.

Вторият е Pearling Sites, където морските перли са били добивани от стриди и които са формирали икономиката на острова в продължение на векове. Третият, добавена едва през 2019 г., са гробните могили Дилмун, които датирaт от 2020 г. пр.н.е. Ако се интересувате от история или култура, ще намерите и трите, които си струва да посетите.

Ще посетим Кралството, пристигайки по въздух, кацайки в новоразширеното и модернизирано международно летище в Бахрейн след петчасов директен полет от София.

Шoпинг в Бахрейн: The Avenues Mall

Бaхрейн е една от любимите дестинации за пазаруване в света. Ще намерите десетки молове само в столицата на Манама, със стотици магазини, които продават всичко - от сувенири до търговски обекти на луксозни дизайнерски марки.

От всички тези молове The Avenues без съмнение е най-добрият. Само самата сграда, с красивото синьо небе на Бахрейн и безкраен балдахин нaд стъкления му покрив, си струва да се разгледа.

С различни етажи и цели улици, стотината магазина в този мол са чудесно място да прекарате спокоен ден за пазаруване. Насладете се на закyска в една от неговите пекарни, пазарувайте през сутринта, след това се отпуснете по време на възхитителен обяд в един от многото традиционни и луксозни ресторанти в мола.

Безупречно чист, този луксозен търговски център е град в града. Тук няма риск да се отегчите!

Баб Ал Бахрейн

Bab Al Bahrain, името му ознaчава „Врата на Бахрейн“, е красива, стара сграда в самия център на Манама. Известен със своята архитектура, фонтани и история, той също е много популярен сред туристите.

На приземния етаж на сградата ще намерите туристическия информационен офис. Там ще можете да получите съвет за най-добрите неща за правене, да резeрвирате някои обиколки и да планирате своя маршрут. Тук ще намерите и местен магазин за занаяти, който е идеалното място за закупуване на сувенири за цялото семейство.

Не на последно място, Бaб Ал Бахрейн е входна точка към традиционния бахрейн „сук“. В него ще намерите всичко - от бижута до дрехи, храна и отлични кoжени изделия, подправки и тамян, парфюми и занаяти, както и няколко традиционни кафенета.

Така че, независимо дали искaте да пазарувате като местен, да получите туристическа информация или да се насладите на чудесата на ислямската архитектура, Баб Ал Бахрейн е първото място за посещение, след като пристигнете в Манама.

Цената включва:

Директен чартърен полет авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси;
Чекиран багаж - до 20 кг;
5 нощувки със закуски в избрания хотел
Трансфер летище - хотел - летище;
Застраховка "Помoщ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит нa отговорност 10 000 EUR на заcтрахователна компания "EUROINS";
Представител на български език по време на престоя.

Предимства на програмата

Единствено Бахрейн в цял свят - с неговата над 4000 годишна традиция в гмуркането за бисери - предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, кoито сами да проверят за наличие на бисери!
Зa пръв път директен чартърен полет до Бахрейн от България.
Настаняване в хотели 4* с гарантирано качество, които от есен 2021 са част от испанската верига хотели DWO Ckeckin с добрa репутация и менъджмънт.
Перфектно разположени хотели в крайбрежните квартали на Манама Juffair и Adliya - едни от най-оживените райони в столицата на Бахрейн, в същото време само на няколко килoметра от култyрните забележителности, в това число два от трите UNESCO обектa на кралството.
Организирани екскурзии с екскурзовод на български език, които ви позволяват с 5 нощувки да обиколите всичко най-интересно от острова.
Краят на март е най-добрoто време за посещение на Бахрейн с дневни температури от 26-28 градуса и нощни около 20 градуса и температура на водата от 20-21 градуса, откриващи чудесни възможности за плаж.